PIANOSTEMMING

HURRA! -vi har fått oss piano

NÅR MAN EIER ET PIANO...

De færreste som kjøper et piano tenker over at foruten selve stemmingen av instrumentet så trenger pianoet også et teknisk ettersyn og vedlikehold. Når strengene er spent opp på rammen i pianoet er det voldsomme krefter i sving. I tillegg vil både spilling og klimatiske forhold (fukt og temperatur) utgjøre en påvirkningsfaktor. Det kan være at filten på hammerne er nedslitt eller at stemmeskruene ikke sitter. Det kan være  behov for å skifte både strenger og stemmeskruer dersom disse er skadet. Kanskje begynner mekanikken å bli slarkete eller at pedalene ikke virker som de skal. Dette og andre ting gjør at pianoet trenger jevnlig ettersyn.

Pianoet trenger omsorg

Hva kan vi gjøre, doktor?

PIANOSTEMMER

Pianostemmere vokser ikke på trær, og det er vanskelig å få tak i dem som finnes. Rødøy Musikk- og Kulturskole har prøvd å koordinere en kundeliste slik at det lønner seg for en pianostemmer å komme hit til Rødøy. Vi formidler ikke pianostemmere som ikke har kvalifikasjoner. De siste årene har Geir Allan Reitan vært vår faste stemmer. Han tar selv kontakt utfra kundelisten og gjør avtaler om stemming. Han har også instrumenter for salg om noen ønsker seg et piano. Husk at jevnlig stemming og vedlikehold øker pianoets levetid, bruksverdi og evt salgsverdi.

Ønsker du å stå på vår kundeliste? Send en e-post eller ta kontakt på annen måte. Skriv ned opplysninger om ditt instrument: Merke, alder, tilstand, symtomer etc. Dette kan være en fordel for pianostemmeren å vite før han kommer.

Pianostemmere har ofte 6-7 års utdanning

Nyeste kommentarer

09.05 | 05:47

Hei! Vår datter Hedda Abelsen ønsker å søke om plass på sang i gru...

09.12 | 17:34

Slayyyyy!!!!!

25.04 | 18:50

er du sverre monsen

15.12 | 11:48

dette høres veldig spennende ut