NOTELÆRE

Når du velger notelære...

...har du med en gang utvidet dine muligheter🙂. Å jobbe med musikk uten notelære kan være som å jobbe med malerier uten å vite noe om fargelære, eller som å være baker uten å ha greie på oppskrifter. Eller det verste av alt, være ansatt som pilot uten å ha peiling på navigasjon. (grøss!) Selv om notelære er en del av instrumentopplæringen, er ikke dette nok om du vil lære musikkfaget i tillegg til instrumentet.

Notelære og musikkteori er en god investering

Det er desverre flere av våre talentfulle elever som har "møtt veggen" i videregående fordi de ikke har tatt notelære og musikkteori på alvor. Resultatet har blitt en brutal kræsjlanding i virkelighetens verden. Søker du på musikklinje så holder det ikke med et stort talent. Musikk er et fag. Skal man utdanne seg i musikk, eller kunne jobbe seriøst sammen med andre musikere, så trenger man både å beherske musikkspråket og kunne håndtere musikkfagets verktøy.

Desverre har mange skoleledere og lærere nedprioritert musikkfaget i grunnskolen og etterlatt et inntrykk av at notelære og musikkteori er kjedelig og unyttig. Går man rundt med en slik innstilling så vil det fungere som en selvoppfyllende profeti. Ønsker du å ta musikk på alvor så skal du nok få erfare at dette er både spennende og nyttig!

Nyeste kommentarer

09.05 | 05:47

Hei! Vår datter Hedda Abelsen ønsker å søke om plass på sang i gru...

09.12 | 17:34

Slayyyyy!!!!!

25.04 | 18:50

er du sverre monsen

15.12 | 11:48

dette høres veldig spennende ut