KEYBOARD

Når du velger keyboard...

...velger du et tangentinstrument som ligner på både orgel og piano, om vi nå tenker på utseende. Det er derfor det heter keyboard, som oversatt til norsk kan bety "tangentbrett". Det er det disse instrumentene har til felles. Forskjellene er mange flere enn likhetene. Keyboardet er mye mindre og mye lettere. Det har også massevis av forskjellige lyder (etterlikninger av instrumenter) og en rytmeenhet som spiller sammen med deg hvis du vil.


Ved siden av gitar er keyboard det instrumentet som oftest blir kjøpt av snille og velmenende foreldre. Det er sikkert både fordi det veier lite og kan kjøpes uten å måtte pantsette gård og grunn. Her oppstår det ofte et problem. Mange har kjøpt billige keyboard med fancy utseende og elendig lyd . Det kan lønne seg å spørre om gode råd hos f.eks. Musikk- og Kulturskolen, før man går til innkjøp av et keyboard! Uten å være frekke må vi få si at i dette markedet blandes leketøy og instrumenter. Gjett hvilke som er billigst?

Keyboardet er et tangentinstrument

OBS! OBS! OBS!

Et keyboard er IKKE et piano! Det er viktig å vite at det er to helt forskjellige instrumenter vi snakker om. De er like forskjellige som gitar og fiolin. Keyboardet er ikke mekanisk som pianoet, og derfor er spilleteknikken og anslagsfølsomheten i tangentene vidt forskjellige. Pianolydene i keyboardet er i tillegg ofte dårlige etterlikninger. Det er viktig å merke seg at prisen på instrumentet likevel har noe å si for om det ligger langt unna eller nært opptil pianoet, både spilleteknisk og lydmessig. Da glir keyboardet over i et sjikt vi kaller digitale pianoer. Disse kan være gode alternativer til øving.

Nyeste kommentarer

09.05 | 05:47

Hei! Vår datter Hedda Abelsen ønsker å søke om plass på sang i gru...

09.12 | 17:34

Slayyyyy!!!!!

25.04 | 18:50

er du sverre monsen

15.12 | 11:48

dette høres veldig spennende ut